2016. június 4., szombat

Noszvaj - a falu, a Meseút és a hotel.... és a sok-sok festett facsoda

Tavaly nyáron találtunk rá teljesen véletlenül az Oxigén Hotelre Noszvajon, 3 napot töltöttünk ott, de.... majdnem sírtam, mikor haza kellett indulni (a lányom sírt is). Van ugye a bababarát hotel. Elvileg ez is az, ám gyakorlatilag én anya-barátnak nevezném! Biztosan mindannyian mások vagyunk, más szükségletekkel, de hogy az én gondolataimban olvastak ott az biztos.

Képzeljetek el egy helyet, ahol fantasztikusan finom a kaja - de tényleg, többször túladagoltam magam az elején:) - csodásan berendezett a szálloda, a kertben minden - azaz minden van, ami felnőtt és gyerek számára kikapcsolódás lehet, és a főnyeremény: gyerekprogramok. Na nem úgy, hogy van egy játszószoba egy műanyag konyhával..... khm.... vagy egy kiscsajhoz be lehet adni a gyereket, aki nyüszít, ha elmennél 15 percre szaunázni..... nem-nem! 



Olyan kedves animátor lányok vannak, hogy szívem szerint hazahívtam volna őket állandó segítsgnek, a gyerekek nevét egyenként tudják, kedvesen elhívják őket sütögetni, játszani, látszik, hogy szeretik őket, s élvezik, amit csinálnak! Így kell ezt kérem, mert így még én is nyugodt szívvel elmehetek a hangtál-meditációra :) Állati.


És akkor amiért ide írom ezt a posztot:) A berendezésről is ejtenék pár szót. Van egy amolyan barokkos vonal, a tapéták, tükrök, ágy, a hall berendezése...... na, ettől még nem lennék oda, ám a "vidékies" hangulatba azonnal beleszerettem (na ez nem a nálunk értett vidékies, amit amúgy szintén kedvelek, inkább olyan provance-i hangulatú). Mindenhol festett-rajzolt fatáblák, képek a falakon, a vécék külön élményt nyújtanak a nőknek szóló kis üzenetekkel, madárkalitkával, apró dekorációkkal. Nem tartozik szorosan a vidéki stílus bemutatásához, de a szobánk közepén fürdőkád volt:) Imádjuk!


Tükörre festett levendula (Annie Sloan stencil lenne?)



És ilyen szuper, inspirációs feliratok mindenhol:)




Babás helyiségek is tele cukiságokkal.


Ez ugyan a telefonommal készült, de muszáj idetennem, a női mosdó képei, élmény volt ide bemenni!







És a kinti bár raklap-képei, amiket már tavaly is lefotóztam.... "véletlenül" :)





Idén egy napot ráhúztunk a nyaralásra, s az utolsó nap még Noszvajt is bejártuk...bár nem
terveztük. Zsenilális elképzelés volt a Meseút, minden elismerésem a kitalálónak, készítőnek, még-még ilyeneket!!!

Szóval a helyi kis cukiban kell megvenni 1500 Ft-ért egy mappát, amin ott egy térkép. Kapunk egy kulcsot, mely a meseút ládikáit nyitja. A térkép szerint lehet haladni, s aki tisztességesen megkeres minden ládikát, be is járta a falut. Mi fáradtak voltunk, de a felét így is bekutyagoltuk.


TIPP: vigyetek magatokkal egy mesekönyvet, amit szívesen hagytok az egyik ládikában. Elhozhattok helyette egy másikat a könyvcsereberésből.
Minden házikó alakú láda egy-egy elhozható mesét fejt, mely a mappában gyűjthető. És ezen kívül mindenféle szépség van ládán kívül és belül. Csengettyűk, kisegér, nézzétek, milyen csodásan festett mind. Kívül tükrök, mozaikok, csillog-villog, és milyen izgalmas várni, vajon mi lesz benne!















Nagyon megérte végigmenni a falun - tavaly eszünkbe se jutott. Igazi békés kis falu, tele szép házikóval, pompás kerttel, s a barlanglakások felé felfelé kutyagolva nagyon szép a kilátás is.

























Nálunk ez a csengettyűs volt az utolsó állomás, a gyerekek nem bírták tovább. Jövőre megint jövünk.... ha nem idén. Mondjuk majd a Hotelből nézem az olimpiát.....már aki érti, mire gondolok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése