2016. május 1., vasárnap

Minden, amit a fotótranszferről kérdeznél:

Kétszázszor köszönöm! Ennyien töltöttétek ki a kérdőívet, ami hatalmas segítség nekem, hiszen válaszaitokkal a Ti igényeitek szerint tudok dolgozni. A kérdőívben felmerültek kérdések, kétségek, ezeket gyűjtöttem össze, s igyekszem mindenre válaszolni.
Aki pedig még nem tudná, 50% kedvezményt adok a fotótranszfer árából a kérdőív kitöltőinek. 

Ez sokatoknak még ismeretlen technika, 100% kézműves termék, nem szoktatok vele találkozni, természetes, hogy bizonytalanok vagytok, tartós-e, szép-e, nem sötétül be, tisztítható-e......... (ezekért is van a 100% garancia egyébként, na de ezen felül persze válaszolok is:)

Igyekszem összeszedni a gyakori és furcsa kérdéseket, hogy mindenre egy helyen megtaláljátok a választ.



Milyen képet lehet transzferálni? Nem sötétül be? Sötét-világos képek, háttér stb, és hogy milyen fára kerül... fontos ezek kiválasztása? 
Nem különösebben. A lényeg, hogy maga a kép szép legyen, amit szívesen látnál a fán. Amit küldesz, én elkészítem és nagyjából ugyanazt fogod viszontlátni a fán. Nem lesz jelentősen sötétebb vagy világosabb, némi eltérés persze lesz, hiszen a transzfer sajátossága az áttetszőség.
Az alábbi képeken jobb oldalt az eredeti kép, bal oldalt a belőle készült transzfer látható.



Érdekesség, hogy a fehér szín az egyetlen, ami másképpen viselkedik a fán. A fehér ugyanis nem tinta (a tintát kötöm meg egy ragasztóval), ezért nem is látszik. Világosabb tónusú képeket tehát sokkal erősebben fog érvényesülni a fa alap, mint a sötétebbeken. Érdekes hatásokat lehet elérni például egy fehér háttér előtt készült képpel! Ha olyan képet választasz, amin kimondottan fontos a fehér háttér, azt is meg tudom oldani (aláfestek), de ezt úgyis megbeszéljük akkor!
Ezeknél a képeknél a semleges háttér elérése volt a cél (látjátok, a kilincset szépen ki lehet retusálni):

A megfelelő kép-fa párosítás megtalálása az én dolgom, a kimondottan a képedhez keresek fát, többféle típussal dolgozom (nyír, éger, fenyő stb), s a legalkalmasabbat fogom kiválasztani. A választás során figyelembe veszem a fa erezetét, a csomókat benne. Nem fog csomó, sötét folt, zavaró rész kerülni arcokra vagy olyan elemekre, amik ettől torzak, csúnyák lesznek, ám kerülhet a képre csomó egy nem zavaró helyre.... hiszen fáról beszélünk:)


Arcokon nem csúnya, ahogy átüt a fa erezete?
Ezt mindenki próbálja maga eldönteni, hogy tetszik vagy sem. Segítségképp készítek néhány közeli képet azokról a kész fotótranszferekről, melyeken arcok láthatók. Arra mindig figyelek, hogy csomó, sötét folt ne kerüljön arcra, mert az valóban elcsúnyítja. Számomra a fa enyhén átütő erezete szép még egy arcon is, hiszen nem erős, hivalkodó. Pont ezt az áttetszőséget szeretem a fotótranszferben:)





A fa érésével nem sötétedik el a kép?
Másfél évvel ezelőtt készítettem a legelső fotótranszferemet, de nem veszek észre változást. Általában világos színű fát választok, mely szárított, nem látok reális okot rá, hogy annyira elsötétedjen, hogy a kép élvezhetetlenné váljon. Azonban, ha ez mégis megtörténne, akkor kérlek, érvényesítsd rá a garanciát, s szívesen készítek neked egy másikat:)
Amikor sötétebb fotótranszfert látsz, akkor annak oka az eleve sötétebb rávitt kép:)


Nem fog lekopni?
Normál körülmények között nem. Egy viaszréteggel vonom be, mely teljes megszilárdulás után legalább olyan kemény védőréteget ad, mint a lakk. Nagyjából annyira ellenálló, mint bármilyen festett, lakkozott felület. Erős ütést, kaparást természetesen nem bír.


Hogyan lehet tisztítani, vízálló?
A kész fotótranszfer vízzel tisztítható, akár le is lehet zuhanyozni, ha a kérges részekben megülne a por. Sokáig ne áztassátok, inkább egy gyors, erősebb vízsugarat javaslok (ezt én is megteszem vele, amikor elkészülök, hamar megszárad). Átlagos esetben puha nedves ronggyal javaslom a takarítását.
A viasszal felületkezelt fotótranszfer vízlepergető. 


Csak profi fotóssal készített képről lehet/érdemes transzfert készíttetni?
Abszolút nem. A lényeg, hogy számodra kedves legyen, számomra pedig a felbontás érdekes (ezt úgy tudod megállapítani, hogy mondjuk laptopon kinagyítva nagyjából akkorára, mint amit szeretnél, még szép képet ad-e). A többi csak rajtad múlik. Lehet egy jobb telefonnal is szép képet készíteni, de még ezeréves családi kép is szépen mutat beszkennelve.  Mutatok pár képet, mely otthoni géppel között készült:






Választhatok fát?

Igen. Többféle fából lehet választani (extra igény esetén beszerzem), méretet, formát is igény szerint. Kör alakú szelet fám ritkán van, arra érdemes lecsapni:)
Alapvetően én választok a képhez fát, igazodva a kép színeihez, a fa erezetéhez stb, de ha különleges igéyned van, te is választhatsz!


Nem szeretem a családi képeket kitenni, mást is lehet választani?
Ezzel a technikával BÁRMILYEN képet fel tudok vinni a fára, legyen az egy természetkép, egy festmény vagy grafika reprodukciója, gyerekrajz, ultrahang kép, idézet, de akár még egy hímzett házi áldás is:) Tényleg bármi, csak a fantáziád szab határt.








Ha megtetszettek a fotótranszferek, akkor ezen az űrlapon meg is rendelheted:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése